Москва – град од бајките, град кој освојува и пред кој никој не останува рамнодушен

Москва е метропола како ни една на светот. Нема ниту еден град како Москва, за неа не може лесно да каже дека ми се допаѓа или не ми се допаѓа. Москва едноставно е над тоа.

Последниве 2 децении москва драматично го смени својот изглед. И покрај тоа што е еден од најскапите градови на светот, тој е еден од најнаселените – 11.500.500 жители. Во него живеат најголем број милјардери, а градот секоја година станува се поубав со што е на мапата на најпосетувани дестинации во светот со години.

Секој оној што ќе ја посети, не може а да остане рамнодушен на нејзината убавина. Тоа е едноставно град со дух, кој  освојува на прв поглед.

Слични Вести
Menu