Неверојатно: формирана специјална единица обучена да спречува вонземјани да ја освојуваат Земјата

Специјалната воздушна единица на британското воено воздухопловство може да се пофали со елитна единица од околу 20 војници обучени да се борат против низа алтернативни закани, вклучително и потенцијална блиска средба со вонземјани. Единицата за специјални проекти е способна да користи несмртоносно оружје против многу закани, а едно такво оружје вклучува прскање пена што ја покрива целта и брзо се зацврстува, правејќи ја целта неподвижна, објави „Дејли Стар“. Можните закани, наводно, вклучуваат сè, од терористи до човечко био-оружје, каде што некој е намерно заразен, сè до вонземјанска форма, рече изворот, признавајќи дека иако обуката на специјалната единица звучи лудо, тоа вклучува мисии за запирање на каква било закана.

Слични Вести
Menu