Едноставен трик како да се одмрзне стаклото на автомобилот за неколку секунди (видео)

Ако не сте подготвени и сте користеле погрешни методи, подгответе се денес за овој испробан „рецепт“ и заштедете си време и нерви.

Никогаш не залевајте ги ледените прозорци со топла вода бидејќи може да попуштат, особено ако веќе имаат мали оштетувања. Сè што ви треба за овој трик е алкохол и вода. Истурете ги во шише со спреј 2:1 и испрскајте врз леденото стакло. За неколку секунди мразот ќе омекне и лесно ќе го отстраните.

Ставањето картон на прозорците е голема превенција, така што прозорците на автомобилот воопшто не замрзнуваат. Можете исто така да ставите стара крпа наместо картон.

Слични Вести
Menu