Руската олимпијка го воодушеви светот за Богојавление . Ќе се смрзнете од самото гледање на видеото

Поради пандемијата на вирусот корона, еден од најпопуларните празници во Русија, но и ширум светот, се слави на сосема поинаков начин, па затоа многумина решија ритуалот да го прават дома. Една од нив е во Екатерина Боброва, поранешна олимписка шампионка. Боброва освои златен медал на Олимписките игри во Сочи (2014) во уметничко лизгање, а сега се воодушеви влегувајќи во „ледената дупка“. Таа истакна дека го научила овој обичај од нејзиниот татко и дека илјадници Руси ќе го сторат истото.

https://www.instagram.com/p/CKMtkAslSEw/?utm_source=ig_web_copy_link

Слични Вести
Menu