Сексот ги зголемува менталните способности

Група научници од Мериленд и Јужна Кореја открија дека сексуалната активност ги подобрува менталните перформанси.

Повеќе нема медитацијата, тренинзите со компјутерско паметење и учењето на текстови да служат како вежби за зајакнување на интелигенција. Сексуалното задоволство ја зајакнува интелегенцијата многу повеќе од сите овие техники.

Експертите од Мериленд и Јужна Кореја дошле до интересно откритије дека сексуалната активност кај глувците ги подобрува менталните перформанси и ја подобрува неврогенезата во т.н. хипокампус, каде што се формира т.н. „работна“ меморија .

До сличен заклучок, после спроведен експеримент, дошол и тим од Универзитет во Сеул.

Слични Вести
Menu