Колку почесто имате секс, толку повеќе имате пари – потврдено научно


Сексот е одлична работа, нели? Правење пари исто така. А што ако ви кажеме дека ако имате секс двапати неделно, ќе заработувате повеќе пари отколку луѓето кои не уживаат толку во сексот? Откријте колку сексот гарантира долг и среќен живот?

Една неодамнешна студија, спроведена на британскиот универзитет „Англија Раскин“ во Кембриџ, открива дека сексуалната активност и зачестеноста на сексуалниот однос се каузално поврзани со деловните перформанси и заработувањето пари. Колку поисполнети и задоволни луѓе се дома, толку поуспешни се на работа. „Оваа теорија го вклучува фактот дека на луѓето им треба љубов  и да бидат сакани, исполнети и сексуално активни. Во отсуство на овие параметри, луѓето стануваат склони на осаменост, социјална вознемиреност и депресија, а сите овие аспекти лошо влијаат на деловниот живот (како и на личниот) “, вели авторот на студијата, д-р Ник Друдакис. Студијата вклучувала приближно 7.500 Грци, на возраст од 26 до 50 години, а истражувачите ја анализирале распространетоста на сексуалниот однос во нивните животи.

Резултатите од студијата беа јасни: Луѓето кои имале секс 2,3 пати неделно заработувале во просек 4,5 проценти повеќе пари отколку оние што го правеле креветот помалку преполн. Научниците не се во можност да откријат дали повеќе секс предизвикува подобро извршување на деловните задачи, како што верува д-р Дридакис, или заработувањето повеќе пари влијае на фреквенцијата на секси авантури и крцкањето на креветот.

Слични Вести
Menu