Живеел како бездомник, а на сметката имал над 100.000 евра

Италијанец, кој живеел како бездомник и чие безживотно тело беше пронајдено на железничката станица во Милано минатата недела, на својата банкарска сметка имал над 100 000 евра, како и акции и други хартии со вредност од 19 000 евра.

Покрај тоа, тој добивал и редовна пензија, која ја обезбедил преку долгогодишна работа во Минхен, во износ од 750 евра. Италијанецот поседувал и куќа во Калабрија и две комбиња.

Потеклото на целиот негов имот сè уште не е разјаснето во целост. Откако во четвртокот бил пронајден мртов на својот импровизиран кревет на железничката станица, во неговиот џеб биле пронајдени и 1.235 евра.

75-годишниот Умберто Квинтино Диако исчезнал од родното планинско селце во јужна Италија кога имал само 17 години и заминал во Германија.

„Стана дух засекогаш. Го баравме насекаде, но тој едноставно не сакаше да го најдеме”, изјавила за медиумите неговата сестра.

Имотот Дијако го оставил во поштенско сандаче на Каритас, единствената организација во која имал доверба и покрај постојаните барања од разни волонтери да побара помош и да се тргне од улиците.

Слични Вести
Menu