Бела Хадид – најубава жена на светот според пропорциите на лицето. Измерете го вашето лице (еве како) и проверете каде сте на листата

Некои луѓе се поубави од други, и се чини дека има научно објаснување за тоа. сè што е убаво на светот е предмет на правилата на „златната врска“. Едноставно кажано, сè што се смета за убаво е исто така пропорционално, така што човечкото лице не е исклучок.

Како математички се мери убавината?

Треба да ја измерите должината и ширината на лицето, а потоа да го поделите првиот број со вториот. Ако резултатот е 1,62 (Fi – број на златен сооднос), вашето лице е совршено.

Треба да се земат предвид и други мерки, како што се растојанието помеѓу најниската точка на брадата и врвот на носот, потоа растојанието помеѓу врвот на носот и средната точка помеѓу очите и растојанието помеѓу таа точка и точката каде што косата започнува над челото. Ако тие три броја се идентични, лицето се смета за убаво.

Други работи се земени во предвид, што за убавина, исто така, треба да биде 1,62 – ширината на усните се дели со нивната висина, како и должината на носот со нејзината ширина. Исто така, должината на ушите треба да биде еднаква на должината на носот, додека ширината на окото треба да биде еднаква на растојанието помеѓу очите.

Познатиот американски пластичен хирург д-р Џулијан де Силва истражувал и користел математички пресметки за да состави список на петте најубави славни жени во светот.

Бјонсе

1 место Бела Хадид (резултат 94.56)

2 место – Бијонсе (резултат: 92,44)

3то место – Амбер Хард (резултат: 91,85

)4-то место – Аријана Гранде (резултат: 91,81)

5-то место – Тејлор Свифт (резултат: 91,64)

Слични Вести
Menu