Богаташ нуди 500.000 долари награда само за одговор на едно прашање!

Кралот на недвижнини, Роберт Бигелов чие богатство се проценува на околу милијарда долари, го основал Институтот за студии на свеста Бигелоу, односно истражување за тоа што се случува откако ќе умре

Кралот на недвижнини, Роберт Бигелов чие богатство се проценува на околу милијарда долари, го основал Институтот за студии на свеста Бигелоу, односно истражување за тоа што се случува откако ќе умре

Умот на деловниот и вселенскиот ветеран не мирува. Пред помалку од две недели беше објавено дека Бигелов понуди награда до половина милион долари на секој што ќе докаже дека има живот по смртта.

 Наградата се нуди како доказ за опстанокот на свеста по конечната смрт на телото.

Наградите за таквото знаење се движат од 150.000 до 500.000 долари.

Њујорк Тајмс, кој прв ја објави сторијата за тоа, не верува дека некој ќе најде нешто докажано, но Бигелов повторно успеа да предизвика интерес за интересно прашање за човечкото искуство – преминот кон „другиот свет“.

Слични Вести
Menu