Вијагра за умот за мажите- секси жена? Не. Ќе се изненадите што

Чоколадото е класичен подарок за многумина, но новите истражувања покажаа дека омилениот десерт на многумина може да го засили сексуалниот нагон за мажи. Тестовите покажале значајни резултати, особено за мажите кои имаат понизок квалитет на сексуален живот, пишува Mirror. Инјекцијата на хормонот содржан во чоколадото додаде дополнителна возбуда на испитаниците кога биле изложени на мирис на парфем или слики на кои се гледа лицето на жените.

Познат како „киспептин“, го добил името во чест на Универзитетот во Пенсилванија, градот во кој се прават чоколади. Киспептинот е природно хемиска супстанција која го стимулира ослободувањето на други репродуктивни хормони во организмот.

„Психосексуалните нарушувања имаат големо негативно влијание врз тоа како се чувствуваме и може да биде многу вознемирувачки не само за болните, туку и за нивните партнери“, вели водечкиот автор Александар Комнинос, додавајќи: „И покрај големиот број на луѓе со ова нарушување, опциите за третман сè уште се многу ограничени Нашите истражувања покажуваат дека копипептинот може да ја зајакне активноста на мозокот поврзана со атрактивноста и интригирачки е што овој засилен ефект е уште поголем кај мажите со низок сексуален квалитет на живот “.

Секој трет маж страда од сексуален проблем. Тие можат да им наштетат на односите и негативно да влијаат на плодноста. Еден од најчестите проблеми е губење на либидото или сексуалниот нагон, кој честопати се поврзува со лични проблеми, стрес или замор. Проблемите се секако психолошки, а не физички по природа.

Студијата опфати 33 хетеросексуални мажи на возраст меѓу 18 и 34 години. Нивната магнетна резонанца ги скенираше нивните мозоци додека мирисаа познати мириси, што се поврзани со сексуалниот нагон и додека гледате слики од женски лица. Се покажа дека Киспептинот има посилен ефект кај мажите со понизок квалитет на сексуален живот. Киспептинот е наречен „Виагра на умот“.

Слични Вести
Menu