Зошто мажите штедат на ситници, а трошат на луксузни работи?

Не сакаaт никој да мисли дека се сиромашни – Психологијата игра важна улога. Во овој случај ние зборуваме за некаков „ефект на толпата“.Колку и да звучи парадоксално, на мажите многу им значи туѓото мислење, и сакаат да остават впечаток дека имаат пари.

Се чувствуваат опуштено и повеќе вредно во скапа околина – Што имаат заедничко брендирани продавници за облека, ресторани и продавници за автомобили? Животната средина! Сопствениците на вакви бизниси користат скап дизајн и мебел со висок квалитет не да трошат дополнителни пари, туку да потопат во луксузна атмосфера.

Сакаат да ги воодушевуват луѓето околу нив –често се склони да импресионираме други луѓе, тоа е во нивната природа. Затоа ова може да биде причина за давање повеќе пари отколку што е потребно.

Слични Вести
Menu