За да имате незаборавен секс, почитувајте го правилото “6 минути”

Некои луѓе сакаат долга предигра, додека други сакаат „да се фатат за работа“ веднаш. Без оглед каде припаѓате – се чини најдобар начин да го подобрите вашиот сексуален живот – е многу едноставен! Но, спротивно на популарното верување дека тоа може да се постигне со испробување на пози од Кама Сутра, обидите да се направи сексот чест или да трае подолго – истражувањето нарачано од Тројан Кондом откри дека клучот е шест минути пред сексот.

Имено, шестминутното сексуално правило и неговото почитување можат значително да ја подобрат вашата врска, заклучија истражувачите од студијата во која учествуваа 1.500 Канаѓани.

Во основа, правилото вели дека луѓето треба да поминат најмалку шест минути уживајќи во нежност пред сексуалниот однос, како што се бакнување, гушкање и други видови предигра. Имено, во споредба со оние чија предигра беше пократка или отсутна, оние чија предигра траеше шест минути или подолго изјавија дека се чувствуваат многу подобро по сексот.

Just one kiss.

Резултатите покажале дека учесниците кои го следеле правилото рекле дека се „многу сексуално задоволни“ по сексуалниот однос, а тој број значително се зголемил (56 проценти од мажите и 55 проценти од жените) кога парот се гушкал и по сексот.

Се утврди дека шестминутното правило е особено важно за сексуалното искуство на жените, бидејќи 61 процент од учесниците изјавиле дека не можат да постигнат оргазам без него. Мажите се согласуваат дека следењето на шестминутното правило ги направи работите попријатни, но и покрај тоа, повеќето може да доживеат оргазам.

Говорејќи за студијата, професорот по сексуалност Робин Милхаузен од Универзитетот во Гуелф истакна колку е важно да не се брза со секс.

„Особено во хетеросексуалните односи, главниот настан е самата пенетрација. Честопати забораваме на можноста што доаѓа од сврзување после секс. Ние сме ранливи, се чувствуваме опуштено, се чувствуваме навистина поврзани и така, тоа е совршено време за интимност што може да доведе до поголемо сексуално задоволство“, објасни таа. „Шест минути е критично време. Луѓето кои се нај

Слични Вести
Menu