Колку трае среќата после сексот

Ново истражување објасни зошто понекогаш се чувствуваме лошо ако некое време се воздржуваме од секс.

Резултатите беа објавени во списанието Здружение за психолошки науки и беа спроведени две долгорочни студии: една со 96 брачни парови и друга со 118. Тие чуваа дневник за секс и мораа да пишуваат дали водат loveубов, колку е задоволство и колку уживаа.Научниците забележале дека паровите се чувствуваат феноменално до два дена по сексот, а нивната врска била подобра четири до шест месеци подоцна. Среќата после сексот се јавува кај сите парови. Не е важно колку долго се заедно, колку години имаат ...

Сепак, научниците истакнуваат дека честиот секс бара многу енергија, време, планирање, но и го намалува бројот на сперматозоиди. Тука не постои златно правило.

Но, барем можете да знаете зошто не се чувствувате добро по некое време без секс. Оние кои се во врска почнуваат да паничат, мислејќи дека нивните партнери не ги сакаат или дека не се привлечни за нив ако во врската нема секс неколку дена или недели.
Слични Вести
Menu