Како наследникот на Гучи империјата беше убиен од својата сопруга: “Го нарачав убиството, а да бев добар стрелец ќе го убиев сама”

Патриша Реџани беше жена со една цел - да го убие својот сопруг Маурицио Гучи, наследникот на империјата Гучи.
Во тие денови таа буквално ја „пребаруваше“ цела Италија за да најде некој што ќе го убие нејзиниот сопруг. Таа дури го прашала мажот од кого купила намирници за куќата.
Се чини дека на крајот нејзината тврдоглавост се исплатеше, бидејќи Маурицио Гучи беше убиен во ходникот во неговата канцеларија во 1995 година.
Тоа беше типична одмазда на разведена и напуштена жена. Имено, двојката се разведе четири години порано, но Патриша не можеше да му прости на Маурициус што ја остави да се грижи сама за своите две ќерки.
Но, освен тоа, не и се допаѓаше што нејзиниот сопруг го продава семејниот бизнис на една инвестициска група во 1993 година.

Патриша тогаш одлучи - ќе го убие својот поранешен сопруг.

"Бев беснa на Маурициус. Одев наоколу прашувајќи, па дури и човекот од кого купив зеленчук и овошје, има ли некој храброст да го убие мојот сопруг? Ако знаев подобро да го насочам, ќе го сторев тоа сама", рече таа во тоа време.Патриција.
 
Kонечно пронашла човек кој бил подготвен да убие. Тоа беше Бенедето Керауло, кој подоцна беше осуден на 30 години затвор откако го уби Гучи.
Патриша беше осудена на 26 години, а конечно беше ослободена во 2016 година.
Опишувајќи го своето време во затвор, Патриша рече: "Тоа беше добро  за мене беа години на мир. Спиев и работев во градината
 
За време на судењето, нејзините адвокати се повикаа на нејзината моментална лудост, велејќи дека не е во можност да го организира убиството.

Но, сепак, беше одлучено дека таа е доволно способна, па затоа и беше судено, и покрај тоа што користела тешки лекови за депресија во 1992 година и за закрепнување по операцијата на тумор на мозок

Пред една деценија, таа доби предвремено пушење од затворот во замена за физички труд. На суд во Милано, Патриша рече:
 
„Никогаш не сум работелa во мојот живот и сигурнa сум дека нема да започнам сега.

Таа сега живее во Милано со папагал  и не е во добри односи со своите ќерки.
Слични Вести
Menu