Вака жените ги вртат мажите околу малиот прст

Сте слушнале за обратна психологија? Тоа е психологија во која многу жени се прави експерти, а суштината е да се манипулира со мажот.

„Не ме сакаш!”

Секогаш кога жената сака да го убеди мажот да направи нешто, оди со најподмолниот можен начин а тоа е набивање грижа на совест. Таа е несакана, отфрлена и запоставена жртва на која ѝ треба љубов! И некако магично, во тој момент како доказ за љубовта на мажот спрема неа ќе послужи неговата согласност да ги исполни сите нејзини каприци.

„Се плашиш!”

Ова е веќе добро познатата обратна психологија.  Малку посуптилен начин на убедување бидејќи не е толку нападен како претходниот и е на повисоко ниво. Тука жената воопшто не се обидува да глуми жртва, но глуми дека се помирила со одлуката на мажот која е против нејзина волја. Во оваа ситуација жената е најсмирена на целиот свет, има индиферентен израз на лицето и со тивок тон на гласот вели: „Во ред е, знаев дека нема да го направиш тоа. Нормално е да се плашиш, не мораш да направиш ништо, сè е во ред.”  Е, па не е! Ништо не е во ред. Тогаш вие почнувате да се чувствувате како да сте ја разочарале. Егото ви проработува и се заинатувате дека ќе направите сè што е потребно за да ја докажете вашата сила и бестрашност!

„Да бев маж, јас ќе го направев тоа!”

Ова важи за жени кои сакаат да доминираат, но сепак живеат според некои општоприфатени норми и ги негуваат традиционалните одлики што им се придаваат на жените. Со овие зборови тие го чепкаат машкото его и ја доведуваат до прашање машкоста.  А тоа не доаѓа предвид! Во овој момент мажот си помислува: „Зар една обична жена да биде похрабра и посилна? Не му текнува дека станува збор за една обична хипотеза која воопшто не е остварлива во реалноста.

„Рече дека ќе го направиш тоа!”

Ако навистина сте ветиле дека ќе направите нешто или барем сте спомнале , верувајте дека жената никогаш нема да го заборави тоа. Ќе го запечати во оној предел од мозокот наречен „памти за секој случај” и ќе го извлече токму во оној момент кога најмалку сте очекувале. Неверојатно е тоа како жените не можат да се сетат како да сменат гума, но кога станува збор за паметење на најмалите ситници им нема рамен! Тие знаат точно кога сте го кажале тоа, кои зборови сте ги употребиле и која била интонацијата.

Слични Вести
Menu