Мултимилионерка своето богатство им го оставила на сиропиталишта, а своето име не го оставила

Богатите луѓе најчесто прават тестаменти што е можно порано за да се осигураат дека богатството кое го стекнале ќе остане во сигурни раце. Додека некои од нив парите ги оставаат на членовите на семејството некои се одлучуваат дел да остават и во хумани цело. Но, сепак ретко кој е толку специфичен како мистериозната мултимилионерка позната само како „Madam W“.

Таа своето мултимилионско богатство го остави на неколку сиропиталишта во Малезија кога почина во 2013 година. Иако починала пред 7 години нејзините донации продолжуваат благодарение на нејзината решеност дека нејзиниот имот ќе продолжи да заработува пари кога ќе ја нема.

Наместо едноставно да дистрибуира дел од нејзиниот имот за сиропиталишта во еднократна уплата, „Madam W“ во својот тестамент посочи дека дел од нејзиниот имот ќе се чува во фонд со единствена цел на инвестиција, во која заработката би била дадена на сиропиталиштата

Како таква, нејзината дарежлива добротворна организација продолжува со години по нејзината смрт, со донациите дадени на различни сиропиталишта годишно во циклус за кој се надеваме дека никогаш нема да заврши. Управителот со нејзиниот тестамент, вели дека не може да го открие идентитетот на жената поради договор за заштита на приватност.

„Madam W“ очигледно не сакала да земем заслуги, туку едноставно сакала нејзиното добро дело да зборува само за себе. Од нејзината смрт во 2013 година, нејзините донации достигнаа неверојатни 1,1 милиони малезиски Рингити. Парите се делат на 20 сиропиталишта.

Слични Вести
Menu