Изуми кои ќе ве остават без зборови, а во Јужна Кореја се нормални: очила за мрзливи, магично пенкало за бришење дамки и други “чуда”

:

Погледнете ги најчудните изуми и продукти кои се сосема нормални во Јужна Кореја. На пример, на паркинзите во Јужна Кореја се поставени гумени столбови за да не се оштетат возилата доколку настане некоја несреќа

Кога порачувате храна за носење, ќе добиете попуст во речиси секој ресторан

Корејците имаат и „магично“ пенкало што отстранува дамки од облека, чорапи што ќе ве релаксираат после напорниот ден, а во тоалетите имаат грејачи и опција за сушење.

Како изгледаат преградите во машките јавни тоалети

Во McDonald’s во Јужна Кореја можете да порачате бургери со ракчиња и јајца, како и пита од пченка

Корејците употребуваат ножици за сечење месо, нудли или која било друга храна

Шеќерната волна се служи во шолји и секогаш е декорирана

Корејскиот дизајн е навистина неверојатен – ова е влезната врата од обична кафетерија

Во многу ресторани кафетерии ги има овие скари што им овозможуваат на гостите сами да готват

Слични Вести
Menu