Има 5 типа жени, а само една од нив е алфа. Мажи, дали можете да се справите со нејзината енергија

Не е невообичаено жените што се помалку привлечни на прв поглед да имаат живот исполнет со убов отколку оние кои вложиле многу во својот физички изглед. Ќе дознаете зошто е тоа така кога ќе сретнете 5 типа жени – секоја од нив победува на различни начини.

Доминантна

Таа е самосвесна, успешна во својата работа и независна. Се чини дека мажот е излишен на нејзиниот животен пат, но вистината е дека потребата за интимност не поминува на ниту едно човечко суштество, па дури ни на оваа „ледена кралица“. Иако нејзината амбиција во кариерата ги надминува вообичаените норми, иста е и на емотивно ниво. Ваква жена сака со цело срце и силно.

Луцкаста

Оваа жена никогаш не созрева. Таа е забавна и омилена во друштвото, и женско и машко. Нејзината насмевка плени, а шармот е неодолив. Ваквите жени се фатални за мажите, иако не оставаат впечаток дека може да се потпрете на нив во секое време и тоа е нивниот најголем недостаток.

Но, тие немаат конкуренција за забава и уживање.

Скромна и лојална

Таа никогаш не се жали, па иако многумина ја сакаат за животен партнер, таа помалку копнее по блискост и интимност отколку жената господарица.

Страствена

Нејзината страсна природа ја тера постојано да се движи. Потребата за социјален живот е само средство да се приближи до неговата сродна душа по која е во постојана потрага. Оваа жена вложува многу во својот физички изглед и често се случува да се најде на масата на пластичен хирург.

Исто така, теретаната е нејзиното омилено место за престој, и поради фактот што таа ја доведува својата фигура до совршенство, и поради можноста да го запознае својот мачо-маж.

Доаѓаме до идеалната жена која има елементи од сите типови опишани погоре. Успешна е во бизнисот, толку многу што јасно ги поставува границите помеѓу кариерата и реалниот живот. Таа е одличен хедонист и се чувствува со сите свои сетила. Таа има изразена социјална интелигенција, па затоа знае кога да „нападне“, и кога е време да се повлече, што никогаш не значи капитулација.

Таа има силно чувство на емпатија, а моралните принципи се длабоко вкоренети во нејзиниот карактер. Од друга страна, нејзината страсна природа и дава харизма што ги остава мажите без здив.

Слични Вести
Menu