По страшната трагедија родила дете на 57 години (видео)

Барбара Хигинс стана најстарата жена во земјата која роди дете. „Ние ги надминавме предизвиците“, коментира сопругот на жената, Кени Банхоф.

Сонот да се роди уште едно дете се појавил како резултат на трагичните искуства на сопружниците. Нивната ќерка Моли почина ненадејно на 13-годишна возраст во 2016 година од компликации од неоткриен тумор на мозокот. После траумата поради смртта на детето, жената го изгубила умот. Како резултат на овие настани, Хигинс започнала да ги следи соништата во кои се појавило мало дете. Додека сонувала, слушала и гласови кои некогаш ја нарекувале „мама“ а некогаш „Барбара“.

“Не беше многу специфичен сон, но се разбудив со ова неодоливо чувство дека морам да повикам лекар денес, морав да работам на тоа, морав да го започнам процесот. И не брзавме со тоа “, рече Барбара.

Синот на двојката се роди благодарение на ин витро процедурата. „Дали на Џек не му било дозволено да дојде на светот само затоа што бев стара? – праша жената.

Aмериканката, која била физички активна цел живот, не се откажувала од вежбање дури и за време на бременоста. Покрај тоа, таа извршила дополнителни тестови на крвта и ултразвук за да се осигура дека момчето е безбедно.

Слични Вести
Menu