Како се чувствува човекот што умира? Вирално видео

На ТикТок кружи вирално видео од жена која го опишува искуството од детството при кое за малку ќе се удавела во базен. Жeната објасни како се чувствува кога вдишувала вода и што видела во моментот кога ја изгубила свеста.

Тиктокерка, со прекар Слимкарди, сподели видео во кое одговори на прашањето на друг корисник: „Може ли некој што не се плаши од смрт, да ми каже зошто не се плаши?“ Слимкарди објасни дека не се плаши да умре, бидејќи веќе еднаш била мртва. Оттогаш, повеќе од 2,1 милиони луѓе го виделе нејзиниот пост, повеќе од 728,000 го лајкнале видеото, а скоро 6.000 луѓе го споделиле.

Таа воопшто не чувствувала ништо

Слимкарди го опиша искуството од детството додека играла во базен со соседот. Меѓутоа, одеднаш, таа се појавила во неволја и започнала да се дави. Потоа вдишила вода и ја изгубила свеста, исплаши неколку луѓе на социјалната мрежа со опис на нејзината состојба.

“Јас се давев. Бев многу нервозна и бев многу исплашена, сето тоа започна да ме плаши. Но, кога вдишував вода, навистина не чувствував ништо. Не се ни сеќавам дали некој ме оживеа или што се случи затоа што тоа беше надвор од моето тело. Но, можам да ти кажам дека не ме повредуваше “, објасни Слимкарди.

Исто како што другите преживеани ја опишаа блиската средба со смртта, жената виде „многу силна светлина“, и таа светлина била исполнета со „слики што го прикажувале нејзиното минато и иднина“. Сепак, благодарение на помошта на соседот, таа била извлечена од водата и оживеана.

Таа разбра зошто луѓето се повредуваат

Слимкарди рече дека подобро ја разбира смртта врз основа на ова искуство: “Доживеав неколку чудни или духовни моменти и средби, но во исто време разбрав зошто луѓето се мачат едни со други. Бидејќи смртта не е болна, туку e тага за оние што остануваат”.

Другите корисници објавија низа коментари под видеото, а еден напиша: “Не се плашам од смрт. Тоа е поголемо незнаење за следното”. Неколкумина се согласија со ова мислење, бидејќи коментарот заработи повеќе од 45.000 лајкувања. Друг го сподели ставот дека неговиот страв од смрт лежи во нешто друго: „Не се плашам од смрт, се плашам од тоа КАКО ќе умрам“.

Слични Вести
Menu