Сте слушнале за реката за која велат извира од Рајот : тече во пет бои и има исцелителна моќ

Река со пет бои – тоа е она што реката Канјо Кристалс се нарекува во Колумбија. Изворот на реката е во планинскиот венец Макарена. Кањо Кристалес се влева источно од планините и се влева во реката Гвајаберо. Реката е прилично чудна.

Во сувата сезона, ова може да биде мала браздичка во каналот изгорена од сонцето, а во сезоната на дождови тоа е прилично моќен поток. Но, има посебно време (самиот почеток на пролетта – во ова време сезоната на дождови се менува во топлотната сезона) кога реката буквално сјае со сите бои на виножитото. И ова не се истури бои на мистериозен и неостварлив уметник, тоа се траги од изложеност на специфични локални алги Macarenias clavigera.

Дното на реката е уникатен природен пејзаж, кој вклучува интересни базени, скоро тркалезни вдлабнатини и мали, но живописни водопади.

На најдлабоките места можете да видите повеќебојни бунари наречени „Мојас“. Изгледаат како траги на џиновските слонови.

Постои верба дека Мојас е обдарен со исцелителна моќ и е во состојба да донесе среќа. Патниците секогаш се обидуваат да пливаат во нив. Се вели дека овие бунари потопуваат лице во нирвана и ги откриваат тајните на битието.

Слични Вести
Menu