За неколку дена ќе имаме Розева Месечина. Еве што значи, и ритуал кој треба да го направите за благосостојба

Супермесечината не чека на 27 април и ќе не осветли и со својата брилијантност и со неверојатната енергија. Супер Месечината е поим што значи полна месечина која е најблиску до земјата, а освен што е близу до нас, оваа е посебна и за друга работа – ја нарекуваат розова месечина затоа што не осветлува на пролет, најцветна и романтично време од годината.

Оваа Месечина ќе биде исклучително експресивна на небото, така што ќе можеме максимално да уживаме во нејзината убавина. Неговите кратери и другите детали од површината на Месечината ќе бидат видливи дури и без двогледи и телескопи. Енергијата на денот на полна месечина, како и неколку дена пред и по 27 април да биде особено интензивна. Не чекаат многу динамични и моќни емоции, а она што е скриено сега излегува на површина – од мисли до емотивни желби. Бидејќи овој пат розовата полна месечина е во знакот на Вага, ќе има многу можности вашата душа конечно да најде одредена удобност.

Розовата супермесечина бара малку да се истакнеме, да бидеме сами, да се одмориме и да се посветиме. Ова е моментот во годината кога ни треба енергетско чистење од лоши енергии и вибрации и полнење со некои позитивни сензации. Време е јасно да ги осветлите своите визии и намери за иднината, но и да воспоставите волшебен внатрешен мир.

Месечината во полн сјај е исто така одличен учител кој нè учи дека животот се одвива во фази и дека работите постојано се менуваат. Тоа нè охрабрува да ги прошириме нашите хоризонти и нашата перспектива – нашите граници нема да бидат на земјата, туку во домените на вселената. Додека Месечината е во Вага, Сонцето патува низ знакот Овен. Ова значи дека овој пат Сонцето и Месечината се во опозиција, што резултира во фаза на полна месечина.

Особено еден ритуал може да ви помогне да ја подобрите вашата свесност и да се приближите до самореализација за време на Розовата супермесечина. Паузирајте за момент и погледнете се во огледало – што гледате? Не гледајте само на одразот, туку нурнете длабоко во вашата душа. Ова изгледа како смешен предизвик, но на многумина ќе им треба многу храброст и сила да се соочат со тоа.

Сепак, оваа конфронтација ви носи вредни подароци и може да ви открие некои поубави и брилијантни димензии на животот.

Слични Вести
Menu