Морничава приказна која се крие зад песната „Соба за тага“ на Тоше Проевски

Стиховите на една од најголемите хитови на Тоше наводно ги напишал човек во затвор, кој ја издржувал казната за убиството на љувникот на неговата сопруга.

Текстот на песната стигнала до менаџерот на Тоше, по што му била предложена на пејачот да ја сними таа песна, а остатокот е историја.

Како што објавија медиумите, авторот на овие стихови наводно не сакал пари за песната, туку сакал само посветеност на оригиналниот албум, кој го добил.

Слични Вести
Menu