Загатка која жените успешно ја решаваат, а мажите многу ретко

Ова е загатка која е различна од другите што кружат на интернет, затоа што наводно, многу веројатно е дека мажите нема да ја решат.

Задачата е да ја пронајдете желката на фотографијата. Поентата е, велат научниците, дека машкиот и женскиот мозок работат поинаку.

Поради посебниот начин на кој работат нивните мозоци, жените се многу поуспешни во правењето повеќе од една работа истовремено, но и во решавањето на овие загатки со слики, додека мажите генерално се подобри од жените кога треба само да направат една работа.

Се разбира, има многу други фактори кои влијаат врз способностите на луѓето, како што се здравјето и менталното здравје, општо образование и слични работи, што значи дека не секоја жена од прва ќе забележи желка, или не секој маж задолжително ќе успее да го реши овој тест.

Сепак, статистиката вели дека жените ќе бидат поуспешни во оваа задача.

Слични Вести
Menu