За цвеќињата подолго да ви траат и да не венеат: раствор од 3 природни состојки што ги имате дома

Растенијата почнаа да венеат? Дали се нападнати од штетници? Ова решение може да ви помогне. Пробајте домашен инсектицид.


Состојки:

Оцет
Сол
Вода

Подготовка:

Измешајте една лажица оцет со една лажица сол и четири литри топла вода и испрскајте ги вашите градинарски растенија со овој раствор. На овој начин ги заштитувате од штетници. Повторувајте ја постапката еднаш неделно.

Продолжете го рокот на траење на исечените цвеќиња

Истурете лажица оцет и лажица шеќер во вазна со вода. На овој начин, вашите цвеќиња сè уште ќе останат свежи и убави и ќе траат многу подолго.

Заштита на растенијата од мравки

Мравките не толерираат мирис на оцет, па затоа ќе биде доволно да се попрска земјата со мешавина од оцет и вода два до три пати неделно.

Слични Вести
Menu