Ќе се изненадите кога ќе прочитате што е според психолозите вистински неуспех

Многу луѓе мислат дека е неуспех да работат како домар или да живеат со нивната мајка на возраст од 40 години.Или на 45-годишна возраст да бидете сами без сопруг и деца, опкружени со мачки.

Но, всушност, неуспехот не изгледа така.

Дали сакате да видите што е всушност неуспехот?

Рускиот психолог Михаил Лабковски има над 25 години искуство и неколку научни трудови зад себе. Ние ги пренесуваме неговите мисли за неуспехот во целост.

1. Не живеете како што сакате.

2. Ја работите најпрестижната работа, но ја мразите.

3. Се омажила за најпаметниот, најперспективниот и најубавиот, но не го сака.

4. Секој ден брои калории за да „носи“ туѓо тело.

5. Цел живот сонува да напише роман, но премногу се плаши да го продолжи она што го започна со пишување на второто поглавје.

6. Има секс секоја вечер, но поради чувство на должност – никогаш страст.

7. Живее со својот сопруг во љубов, разбирање, љубезност, но сонува за соседот.

8. Кога едно дете постојано сака да игра, а вие едноставно сакате никој да не ве допира.

9. Тоа е исто како да сонувате за појадок со кроасан додека разгледувате списание, но наместо тоа „полнете“ инстант хемиска каша додека седите на компјутер.

10. Секој ден сонува дека сè ќе се промени, но не прави ништо за тоа.

Тоа е она што Михаил го нарекува неуспех.

Слични Вести
Menu