Oва е единственото видео од Титаник пред и по потонувањето кое долго се чуваше во тајност


Претставувајќи ја веројатно најславната поморска катастрофа во историјата, потонувањето на Титаник е забележано во медиумите со децении. Можеби е изненадувачки колку малку оригинални снимки од иконскиот брод беа во моментот на неговото „заминување“. Всушност, има само еден комплет оригинални филмски снимки од денот на патувањето на „Титаник“, како и снимки на кои брод оди и трага по мртвите откако потонал, а тие се објавени на Јутјуб за сите да ги видат.

Снимката е во сопственост на British Patea, продуцент на филмски весници во текот на 20 век. Ширејќи низ неколку сцени на Титаник пред и откако тој потонал, информативниот магазин ја документирал потрагата по преживеани и мртви. Гледано додека испушта чад, на првата снимка се гледа како Титаник заминува од Белфаст кон Саутемптон, пред да биде оштетен од санти мраз околу местото на несреќата, а потоа некои членови на екипажот и преживеани од Титаник објасниле како ги спасиле другите од давење.

Тоа е неверојатен поглед на катастрофа стара над 100 години и единствениот преостанат поглед на Титаник пред неговото последно патување.

Слични Вести
Menu