Поседуваат 130 милјарди долари, но на децата нема да им остават ништо – ги учат на скромност

После 27 години брак, Бил и Мелинда Гејтс ѝ соопштија на јавноста дека се разведуваат. Не е позната точната причина за оваа одлука, според изворите разводот најверојатно ќе помине мирно, а парот нема направено предбрачен договор и веројатно ќе го делат богатството на половина. Сепак, тие ќе продолжат да соработуваат за нивната заедничка фондација.

nashiot-brak-e-skrshen-bil-i-melinda-gejts-se-razveduvaat-nemaat-predbrachen-dogovor-nivnite-deca-nema-da-dobijat-nishto-01_630x330.jpg

Сепак, тие имале направено некаков договор во случај да се разделат, кој е фокусиран на нивните деца и според кој, наводно, нивните деца нема да наследат ништо. Всушност, за парот е познато дека ги учи децата на скромност уште од најрана возраст и ги мотивира самите да си го пронајдат патот во животот.

Исто така, во овој договор било наведено и како ќе го поделат заедничкиот имот, но не се познати детали, освен претпоставки дека ќе го делат богатството од околу 130 милијарди долари на половина.

Бил и Мелинда се дел од The Giving Pledge – организација што ја сочинуваат најбогатите луѓе во светот кои се заколнале дека најмалку половина од нивното богатство ќе оди во добротворни цели.

Слични Вести
Menu