Ја оставиле во сиропиталиште зошто била албино, а сега е модел на “Vogue”

Напуштена како бебе поради албинизам, таа стана модел на „Вог“.

Во светот, една личност од 20.000 луѓе е родена со албинизам. Сепак, оваа дијагноза е сè уште табу тема, особено во делови од светот, како што се Африка, Азија и Кина.

Девојката, која била оставена пред сиропиталиште во Кина пред 16 години, изгледала поинаку, бидејќи била „албино“, па семејството сметало дека и е судено да нема иднина.

Кога имала три години, холандското семејство Ебинг го посвоило девојчето по име Ксуели, кое продолжи да живее во Холандија со своето ново семејство.

На 11-годишна возраст, уникатниот изглед на Ксуеули ја однел на патиштата на моделингот и модната индустрија, каде што и била дадена платформа за подигнување на свеста за албинизмот и можност сите со албинистичко население во светот да ги прифатат и видат необичните убавина.

Слични Вести
Menu