Во спалната соба никогаш не треба да го имате следново – привлекува негативна енергија и се меша со спиењето

Спалната соба треба да биде оаза на мир и спокојство – место каде можете да се одморите физички и ментално и да ја обновувате вашата енергија, сметаат експертите на Фенг Шуи.

fengsui1

Според ова правило, некои работи се апсолутен вишок во спалната соба – тие можат да го нарушат балансот на енергија и лошо да влијаат на вашата ментална состојба, расположение и квалитетен одмор и сон.

Премногу зеленило.Иако живите растенија се многу пожелни во просторот за живеење, дури и во спалната соба, не треба да претерувате, бидејќи фенг шуи пропагира дека растенијата можат да испуштаат одредени фреквенции на енергија што можат да ви го нарушат спиењето. Се советуваат едно, најмногу, две растенија во просторијата каде што спиете.

Непријатни и силни мириси.Местото каде што спиете мора да биде изолирано на некој начин од мириси, како влага, мириси на кујна или хемикалии што го чистат вашиот дом, па дури и силни парфеми. Се предлага да ја одржувате спалната соба затворена кога ќе го исчистите остатокот од станот со агресивни агенси, и добро да го продолжите пред спиење, а потоа да запалите ароматична свеќа со пријатна арома

Премногу работи во спалната соба.Според советите на експертите за фенг шуи, спалната соба НИКОГАШ не треба да биде пренатрупана со предмети и мебел. Прекумерните работи одземаат енергија – и на физичко и на емоционално ниво и создаваат чувство на вознемиреност, а често може да се појави чувство на осаменост и меланхолија пред спиење. Значи, вашата спална соба треба да биде минималистичка, со што помалку детали и малку детали или непотребни парчиња мебел што можете да ги чувате за декорација.

Складирање под креветот.Просторот под креветот е погодно место за многумина да остават вишок работи, но во никој случај не е добро. Еден куп работи под кои спиеме испуштаат многу лоша енергија и можат да предизвикаат да спиете лошо , и може да предизвика предвремено будење и лоши соништа. Советот е, ако не можете да се ослободите од вишокот работи, не заборавајте да пронајдете ново место за да ги тргнете.

Слични Вести
Menu