Сте слушнале за хотелот кој постојано патува: има се, освен адреса, но може да букирате соба

Овој хотел не е статичен. Тој се движи наоколу, се крева и се поставува на врвот на музеи и мостови. Последн пат бил поставен на Дворецот Токио во Париз со поглед кон Ајфеловата кула.

Дали обичните хотели ве вознемируваат? Дали сте еден од оние кои бараат необично место за одмор? Хотел со една соба со консиерж? Во уметничка институција? Хотел Еверланд, проект на швајцарскиот уметник-дуо L / B (Сабина Ланг и Даниел Бауман) е брилијантна, забавна идеја, што сугерира алтернативен одмор во потрага по уметност, со допир и на архитектурата. И само чекори подалеку, всушност, на еден кат од уметничката галерија. За хотелот Еверланд стои на покривот на уметничката галерија, поставен на него како некаков вселенски брод.

Тоа е хотел со само една соба што овозможува ексклузивно патничко искуство за 2 лица. Вклучува луксузен бања, кревет со големина и салон. Забележително е барањето да се украдат златните везени крпи за бања како спомен. Хотел Еверланд првпат беше развиен за швајцарската национална изложба Експо.02 и се наоѓаше на езерото Јвердон. После тоа, мобилниот павилјон беше донесен во Бургдорф и поставен на покривот на фабриката во студиото на Л / Б. Во септември 2007 година хотелот Еверланд ќе се пресели во Париз каде што ќе биде инсталиран на покривот на Палатата од Токио. Исто така, ќе биде изложен една година и ќе работи како хотел, но овој пат со поглед кон Ајфеловата кула.

Слични Вести
Menu