Какво е духовното значење на денешната Крвава месечина

Првото затемнување на Месечината од 2021 година се случи денес во раните утрински часови . Но, она што го прави овој лунарен настан спектакуларен е фактот што овојпат имаше супермесечина, затемнување на Месечината и црвена месечина одеднаш. Па, што значи сето ова?

Што е „Крвава“ месечина?

„Крвава“ месечина, инаку позната како целосно затемнување на Месечината, обично се јавува за време на Супер Месечина, кога Земјата е поставена директно помеѓу Месечината и Сонцето и кога ја крие Месечината од сончевите зраци.

Во која било друга ноќ, Месечината добива директна светлина од Сонцето, но во оваа посебна ноќ, Месечината се префрла во најтемниот и најцентралниот дел на сенката на Земјата. Во овој момент, сонцето, Земјата и Месечината се речиси целосно порамнети. Наспроти верувањето дека ова би предизвикало Месечината да стане целосно темна, таа е осветлена од индиректна сончева светлина. Тоа резултира во морничава црвена боја, а оттука и името „крвава“ Месечина.

Instagram
Фото: Инстаграм

Какво е духовното значење на „Крвавата“ месечина?

Супер Месечините се сметаат за „помоќни“ од која било друга Месечина и колку е таа поблиску до Земјата, толку е поинтензивно нејзиното повлекување. Ова влијае на плимата и осеката, човековите инстинкти, чувства, па дури и компликации во животот. Се верува дека комбинацијата на Супер Месечината со затемнувањето резултира во моќна „фабрика“ на космички сили.

Затемнувањата симболизираат почетоци, но и завршетоци. Па така, доколку сте се мачеле со носење на голема одлука, сега е време да ја донесете, без разлика на тоа дали станува збор за крај на љубовна врска, или пак промена на работно место.

Оваа „Крвава“ месечина е во знакот на Стрелецот, што е хороскопски знак кој копнее по авантура, спонтаност и нови приказни за раскажување. Немојте да се изненадите ако ова затемнување на Месечината ве натера да посакате нови искуства што можат да бидат спротивни на вашата вообичаена рутина.

NASA
NASA: „Крвава“ Месечина

Од НАСА велат дека годинава, , Супер Месечината ќе биде делумно видлива каде и да е ноќ во тоа време. Жителите на делови од Азија и Австралија, САД и Јужна Америка ќе можат најдобро да уживаат во сцената. Во Азија таа ќе биде видлива во доцните вечерни часови, додека пак во САД во раните утрински часови.

Слични Вести
Menu