Што мислите: што повеќе ги привлекува мажите, секси тело или прекрасно лице?

Сакаме или не сакаме да признаеме, секако дека секој од нас би сакал да има аткрактивен партнер покрај себе.

Кога станува збор за убавината, често преубавото лице и секси телото не одат заедно во комбинација (доколку не сте Скарлет Јохансон), па затоа експертите од Америка се занимавале со прашањето што им е поважно на мажите кај нивните партнерки: Да имаат убаво лице или згодно тело?

На мажите им било дадено задача да ја “дизајнираат“ својата совршена партнерка за долга врска и требало да изберат девојка која има убави црти на лицето или девојка која има совршено тело.

Делот од мажите кои сакале девојка за долга врска им дале предност на девојките со убаво лице, додека пак за кратки врски ги избрале оние со згодно тело.

Поголем дел од мажите покрај себе сакаат девојки со убаво лице, а не со атрактивно тело и токму ова се поврзува со стереотипот за стареењето на жените и добивањето на брчки. Всушност мажите, заради стравот на стареењето на жените, сакаат покрај себе да имаат жена која што има природно убаво лице на кое што годините подоцна нема да влијаат.

Слични Вести
Menu