Ова Ауди е уникатно: ја менува бојата со допир (видео)

„DipYourCar“ одлучи да си поигра со еден Ауди автомобил. Голем е изборот на нијанси со кои може да се обои некој автомобил, но вакво нешто е навистина реткост.

Станува збор за боја чувствителна на температура, која во себе содржи течни кристали кои зависно од температурата ја менуваат својата боја.

Ваквите бои се многу почувствителни на промена на температурите.

Аудито доби осум слоеви специјален премаз за да се постигне овој ефект, во видеото погледнете како сето тоа изгледа.

Слични Вести
Menu