Свадби или антиковид паради: нелогични правила за свадба и во соседна Србија

На самиот влез во салата за прослави ќе се измери температурата на сите гости. Растојанието помеѓу масите, кое вообичаено може да собере само пет лица, мора да биде најмалку два метра.

– Далечината е предвидена и при влегување во салата за прославата, која ќе треба да биде најмалку два метра.

– Со вакви мерки, подиумот за играта би бил заборавен, бидејќи нема да биде дозволено свадбената веселба, како и честитање на младенците со бакнежи и прегратки.

– Според стариот добар обичај, венчавката да трае до раните утрински часови, тоа повеќе нема да биде можно, бидејќи овој вид прослава ќе биде ограничен со времето.

– Списоците со имињата на гостите мора да се имаат најмалку 30 дена од денот на настанот.

– За време на прославата, вработените ќе бидат ангажирани да ги придружуваат учесниците до масите или местата во конгресната сала, со цел да се намали толпата и непотребното движење на учесниците низ целиот простор.

Правила што мора да ги следат младенците

Досега, поканата за венчавка од младенците пристигаше со убава честитка и известување каде во кое време ќе се одржи прославата, но овој пат пред овој традиционален гест, ќе има еден, малку непријатен, но за жал задолжителен начин.

Според д-р Кон, младенците сами ќе одлучат дали сакаат гостите да покажат потврда за вакцината или негативен тест или да носат маски.

Во поканата за состанокот / настанот, организаторот треба да ги извести учесниците да не присуствуваат, доколку покажат клиничка слика или сомневање за инфективно заболување КОВИД-19 во себе, членовите на семејството или други лица со кои биле во контакт или ако тие имаат доказ за позитивност.присуство на вирус САРС-CoV-2, како и членови на семејството и блиски контакти.

Исто така, гостите на настанот се должни да ги почитуваат сите превентивни хигиенско-епидемиолошки мерки дефинирани во препораката, а за кои младенците ќе ги известат.

Слични Вести
Menu