429 колеги ги донирале своите годишни одмори на мајка да биде со нејзината ќерка, која боледува од леукемија


Кога детето е болно, ниту еден родител не сака да го остави дома само ниту една минута, особено кога станува збор за сериозно заболување. Токму таква ситуација и се случила на една мајка од Германија, чија ќерка Фиона била дијагностицирана со леукемија минатата година, кога таа имала само три години.

Животот на целото семејство се сменило, а мајката на Фиона, Даниела Берлит веднаш решила да биде со нејзината ќерка дење и ноќе.

Продавачка во ланец во трговски ланец во Германија, веднаш го зела целиот одмор, кој истекол по 36 дена, кога немала друг избор освен да се врати на работа. Сепак, нејзините колеги скокнале да помогнат.

Со објавување на Фејсбук, тие осигурија дека сите вработени во ланецот донираат дел од своите денови за одмор.

– Бев во болницата со Фиона, седев на подот од ходникот и само плачев. Едноставно не можев да поверувам. Колегите од цела Германија ми го дадоа својот одмор. Бев толку зачудена што луѓето кои воопшто не ме познаваат ми го дадоа својот одмор, прекувремени часови.

429 колеги и го донирале својот одмор, а оние кои немаа денови за одмор, ги донираа своите прекувремени часови. Таа добила вкупно четири години и шест месеци годишен одмор.

– Прекрасно е да се доживее толку многу човечност и да се сфати дека има толку многу добри луѓе … Тоа е неверојатно – рече оваа мајка.

Слични Вести
Menu