Медицински препораки: Паровите треба да одат на спиење во исто време, а еве зошто

Истражувачите одлучиле да ги натераат паровите да легнат во исто време, што резултирало со подобар исход отколку што очекувале.

Шепотењето и гушкањето ќе станат дел од вашата дневна рутина

Секој копнее по гушкање и шепотење со некој близок. Но, колку од нас всушност имаат време за тоа?

Затоа одењето во кревет заедно ќе ви овозможи да се гушкате секој ден, па дури и малку дополнително време за да разговарате за вашиот ден.

Исто така, науката вели дека гушкањето го ослободува невротрансмитерот окситоцин. Ова ви помага да се приближите до вашиот партнер и да се чувствувате позадоволни.

Може да помогне во решавање на проблемите и несогласувањата

Понекогаш најмалку нештата можат да се претворат во несогласувања и ако ги оставиме настрана премногу долго и не ги решиме целосно, ќе бидеме лошо расположени со денови.

Но, кога легнувате со вашиот партнер во исто време, ќе имате можност да разговарате за овие несогласувања и проблеми и да ги разберете. Ова ќе ви помогне да имате подобро утро и добар сон без нервоза.

Тоа го подобрува вашето физичко здравје

Легнувањето заедно во кревет не е добро само заради поврзаноста, туку и заради вашето тело.

Ова може да го намали крвниот притисок, да го зајакне вашиот имунолошки систем и да го намали воспалението во вашето тело.

Добро е за менталното здравје

Покрај физичкото, ќе се подобри и вашето ментално и емоционално здравје. Легнувањето во кревет во исто време може да ја намали вознемиреноста и да ви помогне да се чувствувате подобро и порелаксирано.

На крајот, ќе ви биде полесно да разговарате со вашиот партнер, а исто така ќе ви помогне да го подобрите денот и да бидете посреќни.

Слични Вести
Menu