Секогаш после кафето од сопругот ѝ било лошо, па ставила камери во кујната и ја открила ужасната вистина

Во САД, повеќе од половина од сите бракови завршуваат со развод. Разводот никогаш не е пријатен, дури и кога двете страни се согласуваат дека ова е најдобриот.

Во однос на менталното здравје во Соединетите држави, разводот е една од главните причини за депресија и стрес. Една од клучните точки што вреди да се повтори: законите за брак и развод се различни во сите 50 држави во САД.

Не постои единствен федерален закон за развод. Бракот може легално да биде релативно едноставен во некои држави или може да вклучува комплексен спор во други. Да претпоставиме дека парот се согласил за претстојниот развод и се целосно задоволни од неговите услови. Сепак, договорот не е доволен – случајот за развод мора да се води преку суд.

Како прво, апликантот за развод мора да покаже добра причина за развод. Во својата изјава пред судот, тој мора да ги наведе и објасни фактите што би послужиле како причина зошто верува дека бракот треба да се распушти. После тоа, страната на одговорност ќе добие известување за започнатите постапки за развод и одложување.

Ако одговорот не оди на суд во предвидениот рок (30 дена во Калифорнија), судот автоматски заклучува од ова дека спротивната странка не ги оспорува условите на разводот. Но, дури и во овој случај, другиот сопружник го задржува правото да поднесе противправа ако има свои основи за развод.

Обидот за мирно решавање на спорот, на пример, за поделба на имотот, е поздравен од судот. Ако се постигне сличен договор за поделба на имотот не предизвикува никакви проблеми. Ако сопружниците не постигнале договор за условите на развод, случајот ќе биде доставен до суд.

Во секој случај, временскиот период за разгледување на случајот зависи од бараните барања, потребните докази и може да варира од една средба до неколку месеци.

Понекогаш е добро да ја слушате интуицијата која ни кажува дека некој сака да ви наштети. Колку и да звучи како параноја или сценарио од лош филм, токму тоа го спасило животот на една жена откако со скриена камера разбрала дека нејзиниот сопруг со месеци ја тр-уел систематски.

Тереза ​​Козловски од Макомб, Мичиген, САД, поставила камера во кујната откако сфатила дека ѝ е лошо секој пат кога нејзиниот сопруг Брајан ќе и донел кафе или друг пијалок.

Поради тоа што го снимила Брајан завршил во зат-вор. На снимките се гледа како тој и става антихистаминик, а резултатите покажале дека ја труел од 2018 година.

На судењето Тереза ​​рече дека секој пат по примената доза се чувствувала уморна, слаба, а имала и заматен вид, па во една прилика скоро и да предизвикало сооб-раќајна незгода, што ја натерало да се посомнева дека нејзиниот сопруг сакал да ја у-бие.

Адвокатот на нејзиниот сопруг изјавил дека неговиот клиент се покајал, како и дека тоа го сторил поради грдиот развод низ кој поминувале.

Иако беше докажано дека ја труеше својата сопруга, Брајан доби само 60 дена за-твор.

– Зачудувачки е што некој што сторил такво дело, кој го загрозил животот на својата сопруга и многу други, добил таква блага казна.

Имаме среќа што жртвата не заспала додека се возела со автомобилот, што можело да предизвика нејзина с-мрт или с-мрт на други луѓе, рече обвинителот Ерик Смит по ка-зната.

Слични Вести
Menu