Српската пејачка брутално ја навреди Тања Савиќ: „Таа е неписмена, сама си го бараше!“

Тања Савиќ го победи на суд својот сопруг Душан Јованчевиќ, но се уште нема старателство над децата.

„Официјално добив пресуда да ги вратам децата. И понатаму немам старателство над децата, ќе мора да се борам за тоа.

Донесена е пресуда децата да бидат вратени во Србија бидејќи јас со сите документи докажав дека тие тука живееја, имаа сместување, дека овде одеа на училиште, овде поминуваа повеќе време отколку во Австралија“, вели Тања.

„Се слушнав со децата, збунети се. Беа без мене една година, сега знаат дека ќе бидат без татко им. Не знам што да кажам. Ми е жал за себичноста на еден родител, а во овој случај не сум јас.

Ми се исполни една голема желба за роденден и јас сум многу среќна мама. Се уште не можам да ги прегрнам, тоа ќе биде наскоро“, додава Савиќ.

Пејачката Весна Вукилиќ Венди во една емисија ја искоментира и ситуацијата на Тања Савиќ, која конечно успеа да ги врати своите синови и треба да замине во Австралија за да ги земе.

– Скоро не сретнав некој што толку многу ја контаминираше јавноста со неговиот приватен живот. Не треба да ги вадите сите валкани алишта. Медиумите пишуваат за тоа што се нуди.

Го видовме наративот за Тања Савиќ, тоа е тој тим, тоа се ниски луѓе, сето тоа е во интелектуален дефицит – рече таа.

– Личност полна со амбиции без интелектуално покритие. Никој не ја принуди да го избере тој човек. Треба да се препознаеме духовно, луѓето се толку привлечени, а потоа и физички.

Ако нè привлекува само физички, ако се заснова на страст, тогаш таа брзо исчезнува.

Трае 2, 3 години, тие аномалии се собираат ако некој е едноставен, примитивен, ограничен, а потоа треба да разговараме за тоа што направила Тања Савиќ. Јас би ја поканила да прочита четири реченици тука – рече Венди за Курир.рс и додаде:

– Никој не и суди. Таа е личност која е неписмена. Не знам каква цел даваше во текот на својот живот, освен натпреварувањето во Гранд.

Карактерот мора да биде солиден, таквата личност може да се занимава со јавни работи. Не можеме да закрпиме некои дупки од нејзиниот приватен живот,брутална е во коментарот Венди.

Слични Вести
Menu