Два корисни трикови за одбрана од комарци во вашиот дом!

Во случај да не сте го заштитиле вашиот дом со мрежи што спречуваат влегување на комарци и други инсекти низ прозорецот, време е да пробате неколку трикови.

Првиот се состои од правење единствена течност.

Откако ќе го подготвите, ќе ви треба свеќа да ја ставите во неа за да плови. Силниот мирис ќе се прошири низ просторијата, а комарците нема да го сакаат тоа најмалку.

Потребно е:

  1. Две парчиња лимон
  2. Две парчиња вар
  3. Малку рузмарин
  4. Осум до десет капки есенцијално масло од лимон еукалиптус
  5. Малку вода
  6. Пловечка свеќа

Земете мала чаша и ставете лимон, вар и рузмарин во неа, а потоа додадете еукалиптус од лимон и наполнете ја чашата со вода. Одозгора ставете пловечка свеќа, запалете ја и наскоро ќе сфатите дека комарците побегнале.

Постои уште еден многу ефикасен трик што можете да го примените.

Сè што ви треба е сушено талог од кафе и сè што треба да направите е да го ставите на метална чаша и да го запалите. Непријатниот мирис ќе ги растера овие досадни инсекти.

Слични Вести
Menu