Од аголот на една жена: Зошто нема смисла да се омажите за маж чија плата покрива само храна и сметки?

Повеќето мажи во нашата земја работат со минимална плата или имаат плата малку поголема од минималната плата.

Нивната плата главно се троши на храна и комунални услуги, а мораат да одвојат дел од платата за ратата на заемот. Затоа многу од овие мажи бараат жена која исто така работи и има приход за да можат заедно да обезбедат се што им треба на нивното семејство.

Ручекот нема да биде подготвен сам, ниту куќата ќе се чисти сама по себе. Сето ова ја чека жената по враќањето од работа. Самата ситуација вели дека и двајцата страдаат. Често во такви ситуации, емоционалната врска помеѓу партнерите се губи. Тие почнуваат да живеат за работа, наместо да живеат за својата среќа.

Никој не вели дека не треба да работиме и да живееме само за наше задоволство, туку секоја работа треба да донесе лично задоволство. Зошто нема смисла да се омажиш за човек чија плата е доволна само да ги покрие трошоците за храна и сметки? Бидејќи во тој случај ќе мора да се потпрете на себе.

Мажот треба да се врати дома и да ужива во удобноста што жената треба да има време да му ја создаде, но жената која работи со полно работно време нема да може да го постигне тоа. Кога мажот не може да се справи со својата судбина како хранител, тогаш тој ја губи својата машка суштина.

Иако нивниот брак сè уште трае заради децата или за лична корист, тие стануваат неинтересни, па дури и здодевни еден на друг. Човек мора да биде успешен во бизнисот со кој се занимава. Тој мора да биде во можност да се издржува не само себе си, туку и семејството.

Кога неговата плата не е доволна за да ги плати сметките, тогаш веројатноста дека ќе има хармоничен брак е многу мала. Мажот е подготвен за брак само кога ќе сфати дека е одговорен за сопругата и децата и дека тие му се приоритет.

Слични Вести
Menu