5 едноставни методи кои гарантирано го намалуваат стресот!

Сите ние секојдневно се соочуваме со големо ниво на стрес, стресот веќе се смета за најнормален дел од нашето секојдневие, но доколку не успееме да го ставиме под контрола на добар пат сме да развиеме некоја болест.

Во потрага по најуспешни методи за намалување на стресот ние ги избравме нашите ТОП 5:

  1. Редовна и умерена физичка активност, најдобро јога
  2. Техники на длабоко дишење
  3. Опуштање во када
  4. Квалитетен сон
  5. Користење на додатоци во исхраната со анти- стрес дејство

За првите четири сигурно си слушнал и веќе си запознаен со деталите, но во изборот на квалитетен анти-стрес додаток во исхраната тука сме ние, тимот на Dr.Viton за да ти помогнеме!

Од сите производи во нашата палета, ти го препорачуваме Dr. Viton – Magnezan B6!

DrViton – Magnezan B6 е квалитетен додаток во исхраната, кој содржи магнезиум во комбинација со витаминот Б6, и придонесува за нормален енергетски метаболизам, одржување на електролитен баланс , нормална психолошка функција и успешно ги намалува стресот, заморот и исцрпеноста.

Магнезиумот не само што  е најпознатиот антистрес минерал, тој е и еден од најнеопходните минерали во нашето тело  и е вклучен во повеќе од тристотини ензиматски процеси.

Докажано е дека во случај на ниска концентрација на магнезиум во телото, доаѓа до поголемо излачување на стрес хормони,  истовремено суплементирањето со магнезиум резултира со успешно намалување на стресот.

Магнезиумот е неопходен е за нормална функција на нервниот систем, опушта, релаксира, и овозможува непречен пренос на нервните импулси.

Витаминот Б6 е наупотребуваниот антистрес витамин,тој влијае врз неуротрансмитерите кои предизвикуваат чувство на депресија или анксиозност, може да го намали покачениот крвен притисок, и да го намали периферното физилошкото дејство на хормоните на стресот.

Со научни студии е докажано дека комбинацијата на магнезиум со витамин Б6 има супериорно дејство во поглед на намалување на стресот, во споредба со употребата на чист магнезиум.

Се претпоставува дека ваквото дејство се должи на способноста на витаминот Б6 да го зголеми внесот на магнезиум во клетките, и да го намали неговото излачување од телото, со што се постигаат повисоко концентрации  и ефикасност на овој антистрес минерал.

Dr. Viton – Magnezan B6може да помогне за:

  • Намалување на стресот
  • Релаксација на телото и умот
  • Подобар сон
  • Поголема способност за извршување на секојдневните работни задачи
  • Подобро расположение

Ако секојдневно си напнат и го чувствуваш стресот во секој дел од твоето тело, практикувај ги методите за негово намалување  и пробај го Dr. Viton – Magnezan B6 уште сега!

Слични Вести
Menu