Во Букурешт македонците испиле три цистерни пиво

70 до 75 илјади литри пиво во период од само четири дена се испиени од страна на македонските навиначи во Букуреш, пренесуваат романските медиуми.

За околу 96 часа, македонците во само пет локали во стариот град испиле 3 цистерни пиво. Една кригла пиво од 0,5л се продава по цена од 15 леи (три евра)

Според една пресметка со хотели, пиење, јадење и влезници, македонците потрошиле околу 1. 200 0000 евра или просечно по 300 евра од човек.

Мирни, распеани и мераклиски расположени, се основните епитети со кои романските медиуми ги опишуваат македонските навивачи.

Слични Вести
Menu