Назад од мртвите! Oживување на изумрените видови наскоро може да биде можно

Банкарските клетки од загрозени видови може да помогнат да се оживеат изумрените видови. ⁠ ⁠ Замрзнатите зоолошки градини ширум светот содржат клетки кои припаѓаат на илјадници видови и го продолжуваат нивниот животен век.⁠ ⁠ Се развиваат техники кои, теоретски, овозможуваат создавање жив новороденче носорог долго по смртта на последните членови на неговиот вид. ⁠ ⁠ Кликнете на врската во нашето био за да прочитате повеќе за криопрезервацијата, која може да ги чува видовите во суспендирана анимација додека се измислуваат нови технологии или се подобруваат постојните.

Слични Вести
Menu