Сталоне го продава своето лусузно живеалиште во Калифорнија

Силвестер Сталоне го продава своето живеалиште во Ла Квинта, Калифорнија, САД, за 3,35 милиони долари. Тоа е за околу 1,15 милиони долари помалку од она што тој го плати за тоа пред повеќе од 10 години.

Вилата во медитерански и тоскански стил има внатрешен простор од 4.889 квадратни метри, четири спални соби и пет бањи. Двокатниот дом, изграден 2008 година, нуди и пространа дневна соба со тавани со двојна висина и камин од камен, трпезарија со тераса, кујна со дрвени ормани, средиштен дел од дрво и камен, сала за појадок и просторија за вино, според описот на Џош Риф од Даглас Елиман, објавен при огласот за продажба.

Агентот за недвижнини, Риф рече дека г-н Сталоне и неговото семејство го користеле домот за одмор од градскиот метеж, и оти имотот е добро одржуван.

Сталоне (73), глумец, сценарист, режисер и сликар, го купи имотот во 2010 година за 4,5 милиони долари. Тој потоа, прво го огласи имотот за 4,2 милиони долари во 2014 година. Оттогаш, домот беше на и вон пазарот наизменично, по различни цени со промените на условите на пазарот, за да стигне до сегашната цена.

Слични Вести
Menu