Држете ги нозете подигнати најмалку 10 минути на ден и резултатот ке ве изненади!

Можеби мислите дека оваа вежба е невообичаена, но немојте да мислите дека станува збор за некоја глупа измислица, бидејќи е многу корисна за вашето здравје.

Ова не е обична вежба, туку вистинска терапија. Слично е на јогата, чија цел е да се воспостави врска помеѓу телото и духот, а исто така е многу корисна за циркулација.

Не плашете се да пробате нешто ново. Оваа вежба нема да влијае на вашата фигура, ниту ќе ги направи нозете поубави, но ќе ви помогне да се чувствувате подобро и физички и психички, што е исто така многу важно.

5 корисни ефекти на оваа вежба

Го намалува отокот на нозете
♦ Елиминира синдром на уморни нозе
♦ Го подобрува варењето на храната
♦ Го релаксира нервниот систем
♦ Придонесува за ментален мир

Пронајдете тивко место и одвојте 10 минути да си посветите на себе. Треба да обезбедите услови што ќе ви овозможат да ги затворите очите и да се одморите. Ако зборувате на телефон или читате пораки истовремено, нема да го постигнете истиот ефект.

♦ Легнете на грб, бутовите треба да бидат оддалечени 15-50 см од ѕидот. Свиткајте ги нозете на колена и потпрете ги потпетиците на ѕидот.

♦ Исправете ги нозете и потпрете се на ѕидот со целата површина на стапалата. Не ги свиткајте нозете на колена и опуштете ги.

Слични Вести
Menu