Кој е босанецот Махир, новиот победник на Sвезде Гранда?

Младиот Махир Мулалиќ, чиј ментор беше Марија Шерифовиќ, победи оваа сезона во музичкото натпреварување „Звезда Гранда“.

Напорната сезона на Ѕвездите на Гранд заврши со успех за Марија Шерифовиќ и кандидатите во нејзиниот тим.

Марија Шерифовиќ зад себе остави многу напорна сезона во Звезда Гранда. Таа работеше со фантастични кандидати и многу од нив имаа навистина тешки моменти.

Публиката знаеше за некои од нив и будно ги следеше, како кога станува збор за Крстиња Тодоровиќ кој тргна на патот на голема физичка трансформација или Махир Мулалиќ кој привремено го напушти натпреварувањето поради см-ртта на неговата мајка.

Другите останаа нешто помалку познати на пошироката публика, или беа критикувани како што се непријатните коментари што ги доби Валентина Кузмановиќ.

Марија сакаше да ги собере сите како тим, па на Инстаграм направи хаштаг #serifovicteam.

Колку и беше важен овој натпревар, се гледаше и во реакциите на секој круг на гласање, се радуваше и тагуваше за секој што ќе оди понатаму или ќе го заврши натпреварот.

Додека сите финалисти, како и жирито, сè уште собираат впечатоци по големата и возбудлива вечер, Марија Шерифовиќ беше меѓу првите што се огласијаа на Инстаграм, испраќајќи јавна честитка до нејзиниот кандидат.

Младиот Мулалиќ од Грачаница освои автомобил, две песни и комплетен маркетинг од продукцијата, а во своето прво интервју по победата истакна дека победата ја посветил на неговата покојна мајка која почина во текот на неговото учество во натпреварувањето.

Махир беше подготвен да го напушти шоуто, а единствено на Марија Шерифовиќ, која му беше и менторка, ѝ успеа да го наговори да остане, а сега е откриено и нешто од неговиот приватен живот.

Махир Мулалиќ има 21 година и доаѓа од Грачаница. Тој е студент на Машинскиот факултет и обожува да пее, а на фестивалот „Бања Лука“ освои прво место.

Покрај музиката, подеднакво го сака и спортот со кој се занимава во слободно време, а Махир додава дека карактерно е многу комуникативен, амбициозен и нетрпелив.

Махир во текот на натпреварувањето многумина го споредуваа со Мирза Селимовиќ, кој во текот на натпреварувањето му пружи поддршка, а победникот на овогодинешната сезона не крие дека и приватно ги сака и слуша неговите песни.

Слични Вести
Menu