Се сеќавате на филмската свадбена кражба тешка 23 000 евра – Нема да ви се верува кој е kpaдецот!

Полицијата од Книќ уапси крадци кои укр адоа 23.000 евра од куќата на Д.М. во селото Борач на крајот на јуни додека траеше свадбената веселба!

Според неофицијални информации, краж бата била замислена и организирана од другарка на невестата. Со цел да си обезбеди алиби, таа останала со невестата и младоженецот, а наводно го испратила својот пријател во куќата.

Случајот е откриен кога таткото на младоженецот се вратил дома од прославата за да земе пари за трошоците за венчавката.

Тој се шокирал кога сфатил дека парите ги нема, но и сите пликови што младенците ги добиле на подарок.

Тој се надеваше дека еден од домаќините ги оставил парите на друго место, но по проверката, веќе немало сомнеж дека се укр адени. Вкупно, кра децот зел 23.000 евра!

Д.М. веднаш ја известил поли цијата за кражб ата, а на инспекторите кои веднаш излегле на местото на кражбата веднаш им било јасно дека е вмешан „некој внатре“.

– Истрагата покажа дека нема скршени брави. Сите пари биле во една просторија и крад ецот точно знаел каде бидејќи немало претрес во други простории – вели извор од истрагата.

Полицијата зела отпечатоци и ги интервјуирала жителите. Ги прашале кој влегол во собата и кој знаел дека има пари во неа.

– Тогаш дознаа дека деверушата се пресоблекувала во таа просторија додека пликовите беа на масата. Сепак, гостите тврдеа дека влегле во собата по неа и ги тргнале пликовите со парите од масата на друго место.

Тие исто така рекоа дека е среќна цело време, а на прашањето како се однесува, тие одговорија дека е една од најсреќните – вели извор од истрагата.

Во исто време, полицијата открила дека еден автомобил бил виден во близина на куќата. Во тој момент тие имале две траги што решиле да ги испратат.

Додека тие земале изјава од млад пријател, уап сен е еден млад човек чиј автомобил бил виден пред куќата. Тогаш топката почна да се одмотува.

– Утврдено е дека деверушата, откако влегол во просторијата да се пресоблече , забележала каде се оставени пликовите со парите и веднаш направила план.

Го остави прозорецот отворен и испрати порака до својот пријател со упатства. Додека била на свадбата, таа играла и се сликала со младенците со цел да си обезбеди алиби, а тој ги у крал парите.

Само неколку дена подоцна, тие се сретнаа за да ги споделат парите – додаде извор од истрагата.

Слични Вести
Menu