Србин извозе 1.000 километри до Лефкада со застава 128

На социјалните мрежи беше објавена фотографија од легендарната „застава 128“ со белградски таблички паркирана пред куќа на Лефкада во Грција.

Фотографијата на временскиот автомобил, кој очигледно може да го помине патот на околу 1.000 километри од Белград до Грција,  предизвика голем број позитивни коментари.

„Порано сите одевме на море со вакви автомобили, сега станавме малку расипани, климатизација, контрола на крстарење, навигација. Секако е убаво да се види. Гледам „југо 45“ во Неи Пори – напиша еден корисник.

Нема што да се расипе ако редовно се одржува. Носите резервни кабли и капаче и патувате во Австралија доколку е потребно ако ви е потребно.Овие покондурени тикви не го разбираат тоа – вели друг корисник.

Слични Вести
Menu