Како побрзо да станете успешни? Совети кои можат да ви помогнат да го насочите вашето патување кон успехот

Ние обично сакаме да ги добиеме работите што ги сакаме брзо. Од губење на тежината до брзината на Интернет. Ова се протега и во сферата на кариерата, каде што луѓето имаат тенденција да сакаат да заработат пари и да станат успешни. Нема ниту една тајна што ќе ве направи успешни преку ноќ. Сепак, постојат одредени мерки што можете да ги преземете во вашата кариера кои можат да ви помогнат да го насочите вашето патување кон успехот.

Обидете се со овие совети да станете побрзо успешни:

1. Поставете конкретни цели.

За да станете успешни што побрзо, прво ви треба патоказ за вашата кариера. Дефиницијата за успех е различна за секого, па затоа е важно да се појасни во врска со вашите лични цели. Што сакате да постигнете во вашата кариера? Бидете што е можно поконкретни,затоа што само кога имате дефинирани конкретни цели, можете да креирате активности за нивна акција. Имајќи ги предвид целите, можете да создадете мини цели кои делуваат како остварливи пресвртници. Со поставување на високи цели секогаш ќе имате извор на мотивација да работите напорно, што ќе ви помогне да станете успешни.

2. Воспоставете рутина и придржувајте се до неа.

Повеќето успешни луѓе веќе го знаат ова: Има голема корист од повторувањето. Рутините ве водат напред и ви помагаат да продолжите да растете. Ако следите рутина, многу е полесно да го следите вашиот напредок со текот на времето. Исто така рутината ви помага да воспоставите добри навики со кои можете прилично брзо да напредувате во вашата кариера.

3. Најдете ментор.

Многу високо успешни луѓе го имаат ова заедничко: Имаат ментор. Ментор е некој кој е како вас.Од искуство тие можат да понудат релевантни информации и упатства за одбраната кариера. Тие исто така можат да ве водат низ работи како да ги избегнете потенцијалните стапици и како може да пристапите кон следните чекори од вашата кариера. Менторот често може да го олесни вмрежувањето помеѓу вас и другите кои можат да помогнат и во понатамошната кариера. Да имате ментор може да ви биде од корист на многу начини, и апсолутно може да ви помогне да најдете успех побрзо отколку ако немате насоки.

4. Одстранете ги лошите навики

Што ако ви кажат дека можеш да го поедноставиш животот и да ги отстраниш блокадите на патиштата што те спречуваат да станеш успешен со тоа што ќе направиш помалку? Позитивните рутини можат да ви помогнат побрзо да напредувате во кариерата. Но, лошите навики и рутините што ви го губат времето можат да имаат спротивен ефект. Па, како да ја насочите вашата рутина за да ги отстраните лошите навики? Прво, разгледајте ги сите работи што ви одземаат време и што не помагаат да ја продолжите вашата кариера. Работи како проверка на Твитер на секои неколку минути или прелистување на Амазон додека треба да работите. Откако ќе ги идентификувате овие навики, напорно работете да ги искорените или барем да ги контролирате. Потребна е дисциплина за да го одстраните одвлекувањето на вниманието, но ќе бидете во можност да се фокусирате повеќе, што ќе ве одведе таму каде што сакате многу побрзо.

5. Научете како да кажете не.

Мисла на писателот Херберт Бајард Шоуп : „Не можам да ви дадам сигурна формула за успех, но можам да ви дадам формула за неуспех: Обидете се да им угодувате на сите цело време“. Да се ​​каже да, е лесно.Но, ако кажете да на премногу тоа може да ви ја земе енергијата. Ако сте лице кое кажува да, веројатно се согласувате да преземете премногу проекти и обврски. Во секој случај, овие тенденции не ви прават никакви поволности во однос на напредокот во кариерата. Може да биде тешко да се каже не, но тоа е обично подобро.Тоа покажува интегритет и нема да трошите време на работи што не ја напредуваат вашата кариера.

6. Бидете паметни за парите.

Тешко е да се оди напред, кога постојано живеете за плата.Ако сакате да станете побрзо успешни, треба да бидете паметни за заштеда на пари. Поставете малку од секоја плата на вашата сметка за штедење. Да, можеби е досадно, но малку воздржаност сега може да придонесе за успех во не толку далечна иднина. Успешните луѓе често живеат од нивните средства. Ова не мора да биде скржаво, но тие знаат дека понекогаш се потребни пари за да заработат пари и сакаат да бидат подготвени за инвестиција. Кога сте паметни за заштеда на пари, ќе можете да растете со текот на времето во безбедносна мрежа.

7. Учете од вашите грешки.

Како што некогаш напишал Труман Капот, „неуспехот е лек што му дава успех на неговиот вкус“. Колку повеќе вежбате надвор од вашата зона на удобност како претприемач, толку е поголема веројатноста да имате грешки. Ако сакате да станете успешни, овие погрешни чекори не треба да ве срушат. Наместо да ги гледате како крај на светот, можете ли да ги видите како можност? На крајот на краиштата, неуспесите можат да бидат наши најголеми учители. На крајот на краиштата, она што денес се чувствува како неуспех, всушност би можело да ве научи лекција што ќе ви помогне да избегнете многу поголем неуспех во иднина. Фокусирајте се на напредокот, а не на совршенството. Ако можете да научите од вашите грешки, ќе станете посилни и поштедливи и ова може да ви помогне да станете успешни многу побрзo.

Слични Вести
Menu